Overlast door rioolvliegjes in Heerlen?

Vliegen er beestjes rond in uw toilet of badkamer? Dan heeft u waarschijnlijk te maken met motmuggen. Deze bevinden zich vaak in vochtige ruimtes of rond uw riolering en afvoeren. De insecten kunnen als onhygiënisch en hinderlijk worden ervaren. Rioolvliegjes steken niet maar kunnen uiteraard bacteriën uit het riool bij zich dragen. De overlast van latrinevliegjes wordt veroorzaakt door problemen in uw riolering: vaak vinden de beestjes zich een weg naar uw woning door lekkage in het riool.

Vliegjes en rioollekkage

De naam rioolvlieg zegt het al: dit insect bevindt zich normaal gesproken in het riool. Ook afvoerbuizen en regenpijpen zijn door de beestjes geliefd. Door scheurtjes in uw riolering kan de latrinevlieg zich vrij bewegen. De beste manier om van het probleem af te komen is dus het oplossen van de rioollekkage. Hiermee pakt u de overlast bij de bron aan en voorkomt u bovendien hoge kosten door schade aan uw riolering of waterschade in uw woning. Na het oplossen van de lekkage zou het aantal vliegjes vanzelf af moeten nemen.

Rioolvliegjes bestrijden

Het heeft weinig zin om enkel de rioolvliegjes te bestrijden. Door een opening in uw riolering of afvoerbuizen zullen de beestjes de weg naar uw woning blijven vinden. Motmuggen leggen bovendien eitjes, waardoor ze zich erg snel vermenigvuldigen.

Het afsluiten van uw riolering zal het probleem oplossen. Neem bij overlast van latrinevliegjes in omgeving Heerlen daarom contact op met Beumers Rioolservice. Wij repareren uw riolering en zullen ook de overgebleven rioolvliegjes bestrijden. Bel ons op 045 - 200 04 00 om direct een afspraak te maken. U kunt ook het online contactformulier invullen.