Gootsteen ontstoppen Heerlen?

Loopt het water uit uw gootsteen niet meer weg? Of gaat dit gepaard met een heleboel geborrel? Dan is de kans groot dat er sprake is van een verstopping. De Gootsteen ontstoppen is dan in veel gevallen de juiste oplossing. Vaak is de oorzaak van een verstopte gootsteen het doorspoelen van olie, vet en etensresten. De afvoer van uw gootsteen is hier niet op berekend, waardoor er gemakkelijk een blokkade ontstaat.

Gootsteen ontstoppen Heerlen: verstopping herkennen

Uiteraard kunt u een verstopping herkennen aan water dat niet meer wegloopt door het putje van de gootsteen. Tegen die tijd is er echter vaak al sprake van een volledige blokkade. Omdat voorkomen beter is dan genezen, wijzen we u op een aantal andere punten waaraan u een beginnende verstopping kunt herkennen. U heeft dan nog tijd om zelf actie te ondernemen:

  • Water uit een volle gootsteen loopt moeilijk weg na het verwijderen van de stop
  • Het weglopen van water gaat gepaard met luchtbelletjes uit de afvoer
  • Het weglopen van water gaat gepaard met een borrelend geluid

Gootsteen ontstoppen Heerlen: zelf ontstoppen

Een beginnende gootsteenverstopping kunt u verhelpen met behulp van een ‘plopper’. Lichte en kleine verstoppingen kunnen dan vaak los schieten waarna het probleem is opgelost. Lukt dit niet, dan kunt u in de supermarkt een chemisch ontstoppingsmiddel kopen. Pas hier wel mee op, want dergelijke middelen kunnen uw gootsteen en afvoer ernstig beschadigen. Wanneer deze vaak sterke chemische ontstoppers blijven zitten in de leidingen kunnen uw problemen nog groter worden, spoel daarom altijd grondig uw leidingen en afvoer door na gebruik van dit soort ontstoppingsmiddelen! U kunt er ook voor kiezen om de gootsteen te demonteren en de zwanenhals en de sifon apart te reinigen. Zit de blokkade dieper? Laat ontstoppen van de gootsteen dan over aan een expert. In de regio Heerlen zijn wij u graag van dienst.