Riool ontstoppen Heerlen

Het riool ontstoppen voorziet in een oplossing bij een verstopping of matig doorlopende afvoer. Hebben de ergernissen over traag weglopend afvalwater of een indringende rioollucht hun kookpunt bereikt? Laat de rioolservice van Beumers Rioolservice BV dan uw riool ontstoppen in Heerlen en uw ergernissen zijn weldra verdwenen.

Vaak openbaart een verstopping zich al ergens ver voordat het afvalwater werkelijk aankomt bij het riool. Over het algemeen zien we de meeste verstoppingen in de dunnere afvoerleidingen die vanuit het huis uitmonden in het riool. Uiteraard kunt u het ontstoppen van deze afvoerleidingen ook aan ons overlaten. We zijn bereikbaar op 045 - 200 04 00 en via het contactformulier.

Werkwijze riool ontstoppen Heerlen

Om de best passende ontstoppingsmethode te kiezen beginnen we meestal met een observatie van de situatie. Wat is de exacte locatie van de verstopping? Een specifieke afvoerleiding, het riool zelf, is het buiten of binnen? En waardoor is de

Zodra dat allemaal duidelijk is leggen we u de situatie en de gewenste oplossing voor. Bij een verstopping houdt dat meestal in dat we rioolreiniging onder hoge druk toepassen of een ontstoppingsveer gebruiken om de blokkade te verwijderen. Het uitspuiten met hoge druk wordt hoofdzakelijk ingezet bij bredere leidingen zoals het riool terwijl een veer wordt gebruikt voor smalle afvoerleidingen.

Oorzaken verstopt riool Heerlen

De noodzaak tot ontstoppen komt meestal tot stand vanwege een opeenhoping van viezigheid en afval. Haar, vet, zeep, etensresten, het klit allemaal samen en ontwikkeld zich met de tijd tot een steeds groter wordende blokkade in het riool of een afvoerleiding. Af en toe lopen we ook wel eens tegen ingegroeide boomwortels aan of aparte objecten die mensen gedachteloos door de afvoer hebben gespoeld.

Een verstopping kan ook een indicatie zijn van een beschadigd riool. Een verzakking of breuk kan een vergelijkbare situatie teweegbrengen als een verstopte afvoer. Doordat het riool niet meer precies op elkaar aansluit loopt het afvalwater minder makkelijk door en hoopt viezigheid zich eerder op bij de ontstane vernauwingen.

De noodzaak tot riool ontstoppen voorkomen in Heerlen

Het is niet eenvoudig de noodzaak tot riool ontstoppen tot in de eeuwigheid te ontlopen. Er gebeurd nou eenmaal wel eens iets dat u niet in het hand hebt. Wel is het mogelijk de kans op een verstopping te verkleinen door goed te letten op alles dat door de afvoer wordt gespoeld. Wees voorzichtig met vet, etensresten, spoel geen aparte dingen door de wc en verwijder consequent de haren uit het doucheputje.

En als u echt het verschil wilt maken laat uw riool dan preventief reinigen. Dan wordt het riool eens in de zoveel tijd helemaal schoon gespoten en kijken we meteen of alles er nog goed bijligt. Zo verkleint u niet alleen het risico op een verstopping maar kunnen we mogelijke gebreken vaststellen nog voordat er problemen ontstaan.

Contact met Beumers Rioolservice BV voor ontstoppen in Heerlen

Is er onfortuinlijk genoeg toch een verstopping ontstaan? Doe dan in Heerlen een beroep op Beumers Rioolservice BV. Wij helpen u er vanaf ongeacht de grootte of de plaats van de verstopping. Het riool, het toilet, de keukenafvoer, we lossen het voor u op. Bel naar 045 - 200 04 00 of maak gebruik van het contactformulier.